632. WE-Heraeus-Seminar: Gauge Field Dynamics with Ultracold Gas Systems

Veranstaltung von 12 Dez 2016 bis 15 Dez 2016

Scientific organizers: Prof. M. Oberthaler, Prof. J. Berges, U Heidelberg
Seminarbericht

The seminar will explore the physics of gauge theories in atomic physics setups by bringing together experts in the field of theoretical and experimental physics. The workshop will build on intensive discussions in an informal atmosphere. Thus the seminar foresees ample time for discussions but also topical talks setting the stage. These presentations will address aspects such as

• Ultracold atomic systems – possibilities and limitations
  • Gauge field dynamics – from general to the specifics
  • Explicit proposals for experimental realizations in the context of gauge field dynamics

The seminar will bring together leading experts in the field of atomic physics, quantum optics, condensed matter, and high energy theory. The conference language will be English. The organizers invite PhD students, post-docs and senior researchers to apply and to contribute to the poster session.

Kontaktmarkus.oberthaler(at)kip.uni-heidelberg.de
Webseitehttp://www.thphys.uni-heidelberg.de/~berges/heraeus/index.html