Tagung: Intern. Conference for Young Quantum Information Scientists (YQIS)

Universität Erlangen
Veranstaltung von 03 Okt 2017 bis 06 Okt 2017

Veranstaltungsleitung: L. Alber • Ö. Bayraktar Prof. G. Leuchs, MPI-PL Erlangen • Prof.A.Aspect, Lab.C Fabry, Palaiseau/FRA

Scope

Quantum information, a branch of the revolutionary theory of quantum physics, has been developing rapidly since a few decades, now is a broad research field and allowed the appearance of quantum technologies 2.0. It has been and will be a source of significant scientific and technological progress. The quantum information community stands out for its cross-disciplinary nature, bringing together physicists, mathematicians, chemists and computer scientists. In this context, it is of utmost importance to also permit young research fellows to benefit from conferences, in order to communicate on their research topic and exchange with others.

The International Conference for “Young Quantum Information Scientists” (YQIS) is made by young researchers for young researchers (doctoral students and post-doctoral fellows). YQIS topics are broadband and cover both the theoretical and experimental sides, ranging from the very foundations of quantum information to applied quantum systems, e.g., quantum foundations, quantum correlations and networks, condensed matter and many-body systems, quantum thermodynamics and open systems, quantum metrology, quantum communication and cryptography, quantum simulation and computation, and technologies for quantum information processing.

Kontaktyqis17@sciencesconf.org
Webseitehttps://yqis17.sciencesconf.org