666. WE-Heraeus-Seminar: From Correlation Functions to QCD Phenomenology

Veranstaltung von 03 Apr 2018 bis 06 Apr 2018

Scientific organizers: Prof. C. Fischer, U Gießen • Prof. J. Papavassiliou, U Valencia/ESP • Prof. J. Pawlowski, U Heidelberg
Lächelnd Apply now on seminar webpage!

Scope

The aim of this workshop is to bring together leading international experts and young researchers on topics such as

• confinement mechanism and dynamical chiral symmetry breaking
  • hadron spectrum and dynamics of light quark bound states
  • QCD phase structure and experimentally accessible observables
to present and discuss recent developments and fundamental issues.

The workshop focuses on theoretical aspects with methods ranging from Dyson-Schwinger equations and renormalisation group equations to lattice-QCD as well as effective field theory approaches. Furthermore we discuss results of recent and prospects of future experiments.

The number of participants is limited to about 50-60. Ample time is forseen for discussions. A presentation of posters will be possible.

KontaktFunQCD2018@thphys.uni-heidelberg.de
Webseitehttp://www.thphys.uni-heidelberg.de/~funqcd2018/