672. WE-Heraeus-Seminar: Search and Problem Solving by Random Walks: Drunkards vs Quantum Computers

Veranstaltung von 28 Mai 2018 bis 01 Jun 2018

Scientific organizers: Prof. T. Kiss, Wigner Res. Budapest/HUN • Prof. S. Denisov, U Augsburg • Prof. E. Barkai, Bar-Ilan Univ./ISR
Lächelnd Apply now on seminar webpage!

Scope

The main aim of the workshop is to discuss first detection/arrival problems for quantum and classical walks, for example, on a graph, and possible optimisation of search protocols. We believe that better understanding parallels and fundamental differences between classical and quantum - in this particular context - will open the avenue towards solutions of many problems in the now emerging area of quantum information technology. The planned workshop serves this goal by bringing together the two communities of scientists working on classical and quantum walk.

Kontaktkiss.tamas@wigner.mta.hu
Webseitehttp://myweb.rz.uni-augsburg.de/~denisose/Heraeus2018.html